0

informatie

Hoe weet ik hoeveel plinten, architraven en plintneuten ik nodig heb?

Hier kunt u makkelijk berekenen hoeveel u van elk product nodig hebt.

Als u wilt weten hoeveel lengtes plint u nodig heeft moet u eerst weten in welke lengtes de plint verkrijgbaar. Dit ziet u staan bij de details van elk product op de productenpagina. Houd rekening met gemiddeld 10% zaagafval. Dit telt u dus bij uw totaal aantal meters op. U deelt dan de hoeveelheid meters die u nodig hebt door het lengte van de plint. Rond dit bedrag naar boven af en u weet hoeveel lengtes plint u nodig hebt.

Voor elk deurkozijn heeft u 4 neuten nodig, 2 voor elke kant. U heeft in totaal 5 lengtes architraaf nodig voor 1 deurkozijn. Daar zijn 4 lengtes nodig voor de stijlen en 1 lengte voor de dorpel.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij rekenen een vast bedrag van € 15 voor heel Nederland.

Wat is de levertijd?

Hoe snel de producten geleverd kunnen worden is afhankelijk van het product. Wij hebben alles op voorraad met uitzondering de modellen meranti plinten die niet onder de gladde plint vallen. Deze maken wij op bestelling. De levertijd voor deze producten is 7 tot 9 werkdagen. Voorraad producten leveren wij binnen 3 tot 5 werkdagen uit. U krijgt van ons bericht op welke dag er geleverd zal worden. Ook op de dag van levering belt onze chauffeur u ongeveer een half uur voordat hij komt leveren zodat u weet hoe laat hij er precies zal zijn.

Welke houtsoorten zitten er in het hardhout?

Onze hardhouten producten bevatten diverse soorten hout. Deze zijn met elkaar verlijmd zodat deze niet zal krom trekken en vingerlas geschikt. De houtsoorten in onze producten zijn meranti en damar.

Hoe plaats ik netjes plinten?

Het eerste wat u nodig hebt is goed gereedschap. Een electrische afkort / verstekzaag. Hiermee kunt u netjes de plinten afkorten en in verstek zagen. In verstek betekend de plinten onder een hoek van 45 graden zagen en deze zo op elkaar aan laten sluiten. In verstek zagen geeft het mooiste resultaat, ook bij de inwendige- en uitwendige hoeken. Wij raden dit altijd aan.

Voor het bevestigen van de plinten raden wij altijd high tack bevestigingskit aan. Deze hebben wij ook in ons assortiment en kunt u hier vinden. Trek bij het gebruik van de kit nooit strepen over de plint. Zet om de 10 tot 15 centimenter zigzaggend stippen. Dit is meer dan voldoende om de plinten te bevestigen tegen de wand. Zet de stippen niet te dicht boven bij de rand. Anders heeft u de kans dat de montagekit bij het plaatsen aan de bovenkant van de plint uit komt. Druk tot slot de plint ongeveer 10 seconden stevig aan tegen de wand.

Hoeveel tubes montagekit heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van hoe hoog de plint is maar gemiddeld gebruikt u 1 tube montagekit voor elke 12 meter plint. Voor lagere plinten ongeveer 16 meter en hogere ongeveer 10 meter.

Hoeveel tubes afdichtingskit heb ik nodig?

Gemiddeld heeft u voor 17 meter plint 1 tube acryl afdichtingskit nodig.

Wat is geplamuurd?

Het voordeel van onze producten die met plamuur zijn afgewerkt is dat deze producten zeer glad zijn. Gladder dan gegronde producten. Dit geeft het een mooi en strak eindresultaat na het lakken van de plint.

Wat is dubbel gegrond?

Dubbel gegrond betekend dat de producten een dubbele laag grondverf hebben. U hoeft het product daarom alleen maar af te lakken.

Hoe weet ik welke hoogte plintneut ik nodig heb?

Wij raden meestal aan om een plintneut te nemen die 2 centimenter hoger is dan de plint. Maar dit is ook een kwestie van smaak.