0

producten

meranti plinten

De functie van een plint is om ervoor te zorgen dat de wand niet beschadigd maar tegenwoordig is de vorm van de plint net zo belangrijk. Ze zorgen voor een mooie overgang tussen wand en vloer en geven een ruimte een bepaalde stijl.

We hebben in alle soorten en maten meranti plinten. Of u nu een modern of klassiek interieur hebt, er zit zeker een model plint in ons meranti assortiment dat geschikt is voor uw woning.

hardhouten plinten

Onze hardhouten plinten zijn van hoge kwaliteit en afgewerkt met een plamuur laag. Onze gladde plint is geschikt voor vrijwel elke ruimte en bieden we in veel verschillende afmetingen. Naast de gladde plint hebben we ook de populaire kraalplint, de golfplint en de bolsplint. Deze plinten geven uw interieur een klassieke uitstraling.

hardhouten architraven / deurlijsten

Archiraven (ook wel deurlijsten of koplatten genoemd) trekken de stijl van de plinten door met de kozijnen van een deur. Deze lijsten worden op de stijlen en de dorpel van een deurkozijn geplaatst.

Om het plaatje compleet te maken worden vaak plintneuten geplaats onderaan de stijlen van een kozijn. Dit wordt meestal gedaan als de plint niet mooi kan aansluiten op de architraaf maar vaak ook alleen voor het oog. Al onze architraven zijn geplamuurd. Meer informatie hierover vindt u op de pagina informatie.

hardhouten plintneuten

Plintneuten vormen een connectiepunt tussen plint en architraaf. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in de houtsoorten meranti en yellow poplar en in 2 verschillende uitvoeringen. Namelijk in een rechte- en trapeze vorm en zijn bij ons verkrijgbaar voor elke hoogte plint.

Wij raden aan om een plintneut te kiezen die 2 centimenter hoger is dan de plint en die niet te breed is voor de architraaf. Maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

kit

Voor een zo strak mogelijk resultaat raden wij aan om de plinten te lijmen. Schroeven is onnodig veel werk en geeft een veel minder mooi resultaat omdat de schroefgaten nooit helemaal weg te werken zijn. Onze (high tack) montagekit is zeer geschikt om plinten te bevestigen. Hier kunt u berkenen hoeveel u nodig hebt voor uw project.

Naast montagekit hebben wij ook afdichtingskit. Met deze kit kunt u de bovenkant van de plint afkitten. Vaak wordt dit gedaan als een wand niet helemaal vlak is waardoor er wat ruimte tussen de plint en wand ontstaat. Onze afdichtingskit is watervast en overschilderbaar.